КАЧЕСТВО НА СТРОИТЕЛСТВОТО  –  КАКВИ МАТЕРИАЛИ И ТЕХНОЛОГИИ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИ СТРОИТЕЛСТВОТО.

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ В ОСНОВИ – SIKA . Хидроизолацията на основите е решаващ и базов фактор, от който зависи правилната и дълготрайна експлоатация на сградата и съоръженията. Тъй като подземните части на сградата и съоръженията са в непрекъснат досег с почвените слоеве, в основите на сградата ще бъде положена висококачествена хидроизолация за предпазването на конструктивните елементи на доказаната международна марка SIKA.

 Sikaplan WP 1100-15HL – хомогенна листова хидроизолационна мембрана с 0.6 mm сигнален слой, на базата на поливинилхлорид (PVC-P)

Технология на полагане: Баластова система

  • Употреба:  Хидроизолация на всички видове подземни конструкции срещу подпочвени води.
  • Характеристики /Предимства
  • – Висока устойчивост на стареене
  • – Оптимална якост на опън и относително удължение при скъсване
  • – UV устойчивост (350 MJ/m2, съгласно EN 12224)
  • – Устойчивост срещу прорастване на корени
  • – Устойчивост на вода с постоянна температура от max. +30°С
  • – Постоянство на размерите
  • – Отлична огъваемост при ниски температури
  • – Отлична заваряемост с горещ въздух
  • – Подходяща при наличие на киселинни меки води (с ниско pH агресивни към бетона)

ТУХЛИ – заложихме на доказаната марка – Wienerberger – Porotherm. Сграда  “PLISKA” ще бъде изградена с Австрийски тухли Porotherm 25 N+F, Porotherm 12 N+F — направени от 100% естествен материал, с отлични шумо и топлоизолационни свойства.

 

http://www.wienerberger.bg/

ПРЕГРАДНИТЕ ЗИВОВЕ МЕЖДУ ОТДЕЛНИТЕ АПАРТАМЕНТИ ще бъдат изпълнени по специална технология с трислойна стена, изпълнена с блокове POROTHERM 8 N+F от двете страни и пълнеж от звукоизолиращ материал с дебелина 8 cm в средата. Общата дебелина на стената е 25,5 cm. С тази система индекс на шумоизолация срещу ударен шум между отделните апартаменти се увеличава до Rw=57 dB. Какво означават на практика тези стойности на индекса на звукоизолация? Най-общо казано, такава звукоизолация се оценява като „много добра“ за жилищни сгради. За сравнение дори и при висок глас (при умерено висок разговор индексът е около 35 dB) и разговорът вече не се чува в съседното помещение.

 

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И МАЗИЛКА – Заложихме на доказаното и гарантирано качество на  BAUMIT. Топлоизолацията на сградата ще бъде изпълнена съгласно „Баумит Интегрирана топлоизолационна система”, като фасадата на сградата ще получи 10 годинишна гаранция в писмен вид от Баумит България ЕООД.

Дебелина на изолацията в различните части на сградата ще бъде от 10 см. до 12 см., което ще осигури висока енергийна ефективност в съответствие с всички строителни норми и стандарти.

https://www.baumit.bg

ФАСАДАТА на сграда “PLISKA”  ще e завършена с високо качествена  минерална  мазилка BAUMIT в модерни цветови гами, като акцент ще дават изцяло стъклените парапети от закалено стъкло и френските прозорци. Стъклените парапети се изработват от кантирани ламинирани стъкла с дебелина от 16 мм., захванати към стоманобетонната конструкция на сградата с конзоли. Конзолите за захващане ще бъдат скрити в пода за по-голяма изчистеност на визията.

ДОГРАМА –  ВИСОК КЛАС 5-КАМЕРНА ДОГРАМА изработена с многокамерна профилна система  и е в съответствие с всички европейски стандарти и екологични норми. Дограмата има отлични термо и звукоизолационни свойства, издръжливост на климатични промени, защита срещу UV-лъчение и освен всичко това — придава стилен акцент на Вашият дом. В комбинация с доказания със своята функционалност и надежден обков тази дограма Ви гарантира дълготрайна употреба и най-високо ниво на защита от проникване. Стилните френски прозорци ще подчертаят индивидуалността на сградата и ще осигурят максимална осветеност и простор във всяко жилище.

Покривните прозорци и системи на утвърдената марка на световния пазар VELUX ще завършат и придадат несравним характер на последният етаж на сградата.

Покривът на сградата ще бъде комбинация между скатен и плосък покрив, който ще бъде изпълнен по следният начин: Скатния покрив ще е изцяло стоманобетонна шапка, топлоизолация 10 см., двуслойна хидроизолация, крайно покритие от битумни керемиди. Плоският покрив – стоманобетонна плоча, битумен грунд, пароизолация, топлоизолация XPS, армирана замазка за наклони, хидроизолация по система на SIKA.

 

АСАНСЬОР – Сградата ще разполага с модерен и съвременен асансьор, отговарящ на всички  изисквания.  Асансьора ще бъде с капацитет от 4 пътника и ще има 8 спирки. Технически характеристики:

  • Безшумен асансьор.
  • Електрически тип с честотен регулатор.
  • Скорост на движение на асансьорите — V=1 m/s.
  • Без машинно отделение.

В случай на спиране на основното захранване, асансьора се спускат до най-близкия етаж и вратите се отварят.

ОБЩИ ЧАСТИ НА СГРАДА “PLISKA”  ще бъдат луксозно завършени с модерен стил. Стъпалата ще бъдат от естествен гранит, а стълбищни площадки и коридори ще бъдат завършени с модерен италиански гранитогрес.  В комбинация със стилен и качествен алуминиев парапет.

 

Покритие на Стени: Машинноположена гипсова мазилка на BAUMIT  и крайно финишно покритие –  шпакловка. Съвременните Баумит машинни мазилки имат следните предимства:

– Постоянен химически състав;
– Леснo полагане;
– Висока производителност;
– Добро сцепление с основата;
– Качество на  крайната повърхност;
– Полагането с помоща на машина със сгъстен въздух осигурява отлична звукоизолация.

 

Тавани: на всички тавани на помещенията в сградата ще бъде положена изолационна вата и ще бъдат завършение с гипсокартон .

Под: изолационна подложка върху плоча за по добра звукоизолация до 31 децибела, нивелирана замазка готова за полагане на крайни покрития и настилки;

 

Санитарни помещения: циментова хастарна мазилка и замаска;

Врати: Входна блиндирана врата;

Балкони: всички открити балкони ще бъдат хидроизолирани с хидроизолация /течна гума/ по система на SIKA и ще бъде положен  мразоустойчив гранитогрес и стъклени парапети;

ВиК инсталация и канализация:  ВиК инсталация на тапа.

Ел. инсталация – изцяло изпълнена с поставени контакти; монтирано апартаментно табло, от което се захранват всички линии за осветление и контакти. Таблото е оборудвано със съответните предпазители и дефектозащити.

 

Домофонна инсталация: изпълнена с окабеляване и монтирано домофонно табло до входна врата.

 

Пожароизвестителна инсталация — автоматична пожароизвестителна инсталация в зоната на подземен паркинг.

 

Предварително заложен тръбен път за климатици във всеки апартамент.