Архитектурата на жилищната сграда “PLISKA” е дело на арх. Огнян Брънчев и екипа архитекти и проектанти на „БРЪНЧЕВ АРХИТЕКТУРНО БЮРО“.

Жилищната сграда “PLISKA” е модерна и изключително елегантна, като основна цел на проекта е осигуряването на функционално и удобно пространство в модерното градско жилище.

Сградата разполага с 1 подземно и 7 надземни нива, като жилищната част ще бъде с контролиран достъп с вход откъм ул. „Иван Рилски” 8. Живущите в сградата ще имат на разположение за придвижване широка стълбищна клетка и голям модерен асансьор, като достъпът до сградата ще бъде реализиран в съответствие с изискванията на закона за интеграция на хората с увреждания.

Сградата ще разполага с общо 15 броя, светли с функционално разпределение и различна големина апартаменти с площи от 53 кв.м до 160 кв.м. Разработени са няколко типа жилища:4 броя двустайни апартамента, 6 броя тристайни апартамента, 5 броя четиристайни апартамента. Жилищата са разположени от 2-ри до 7-ми етаж, като  предлагат приятна панорама в градска среда и благоприятни изложения. Има възможност за преустройство и обединяване. Апартаментите се предлагат в степен на завършеност по БДС. На първият /партерен/ етаж на сградата ще бъде разположен един офис, 3 броя самостоятелни гаража и паркоместа. На подземното ниво е предвиден паркинг, който да обезпечи паркирането на живущите в сградата.